Офіційно. Гравцям клубів Суперліги буде заборонено брати участь в чемпіонатах світу і Європи

Президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін прокоментував новину про офіційне формуванні європейської Суперліги.
«Гравцям клубів Суперліги буде заборонено брати участь в чемпіонатах світу і Європи. Їм не дозволять грати за свої збірні», – цитує Чеферіна журналіст Фабріціо Романа в Twitter.

«Я з повною впевненістю заявляю, що УЄФА, а також весь футбольний світ єдині в боротьбі з цим ганебним і егоїстичним вчинком, який заснований на жадібності. Це не проект, а нісенітниця. Ідея Суперліги – плювок в обличчя любителям футболу і всьому нашому суспільству. Ми не дозволимо їм позбавити нас наших цінностей. Ми застосуємо всі можливі санкції і дамо вам знати, як тільки у нас з’явиться чітка відповідь. Моя думка: футболістів цих клубів необхідно якомога швидше усунути від усіх турнірів. Зрозуміло, УЄФА може проводити Лігу чемпіонів без цих 12 клубів. У Європі багато хороших команд. З 12 клубами або без – турнір буде проходити», – наводить слова Чеферін Sky Sports.

Нагадаємо, що організатори європейської футбольної Суперліги оголосили про офіційне формування нового турніру. Учасниками турніру стали «Арсенал», «Атлетіко», «Барселона», «Інтер», «Ліверпуль», «Манчестер Сіті», «Манчестер Юнайтед», «Мілан», «Реал», «Тоттенхем», «Челсі» і « Ювентус », а президентом Суперліги – Флорентіно Перес, який займає аналогічну посаду в« Реалі ».

Раніше ФІФА розкритикувала створення європейської Суперліги.