Байден надасть податкові пільги компаніям, що надають відпустку для вакцинації

Президент Джо Байден оголосив про введення податкових пільг для підприємств, які надають деяким співробітникам оплачувану відпустку для вакцинації проти COVID-19, повідомляє адміністрація.

За словами представників адміністрації, уряд планує відшкодувати підприємствам витрати на надання працівникам до 80 годин оплачуваної відпустки для проходження вакцинації або відновлення після побічних ефектів від неї.

Податкові відрахування в розмірі до 511 доларів в день на кожного працівника будуть надаватися підприємствам зі штатом менше 500 осіб до вересня. На підприємствах такого розміру зайнята приблизно половина працівників приватного сектора країни. Податкові пільги передбачені законом про економічну допомогу в зв’язку з пандемією, який був недавно прийнятий Конгресом і підписаний Байденом.

Президент планує виступити по телебаченню, закликавши бізнес допомогти переконати людей вакцинуватися.

Тепер головна проблема адміністрації в боротьбі з пандемією полягає не в забезпеченні достатньої кількості доз вакцини, а в тому, щоб переконати достатню кількість людей зробити щеплення.

За даними Центрів з контролю і профілактиці захворювань, зараз доступ до вакцини можуть отримати більшість дорослих американців. Більше половини дорослого населення вже отримали хоча б одну дозу вакцини. Повністю вакциновані третина дорослих і 26 відсотків від загальної чисельності населення.

Пандемія як і раніше забирає сотні життів в день, але багато американців не поспішають вакцинуватися. У багатьох країнах, де вакцинація йде менш успішно, ніж в США, спостерігається різке зростання захворюваності.