Уряд Севастополя намагається заморозити ціни на цукор і рослинну олію

У Севастополі мають намір виділити субсидії дистриб’юторам для стримування зростання цін на цукор і соняшникову олію. Відповідну постанову ухвалили на засіданні російського уряду Севастополя.

Влада Севастополя наголосила, що, в розпорядженні уряду Росії від 6 квітня повідомляється про субсидування виробників соняшникової олії та цукру, пишуть Крим реалії.

«У нас на території регіону таких виробників немає, відповідно субсидування проводиться дистриб’юторам, які відвантажують товар за фіксованою ціною: олія 95 рублів за літр, цукор 36 рублів за кілограм… У роздробі фіксована ціна на соняшникову олію буде 110 рублів, на цукор – 46 рублів», – сказав директор департаменту сільського господарства і споживчого ринку Вадим Кирпичніков.

У грудні 2020 року влада Севастополя підписала меморандум із низкою торгових мереж про стримування цін на низку продуктів, у тому числі на олію та цукор.

За даними Кримстату, в середині квітня ціни в Севастополі на різні товари, у тому числі харчові продукти, зросли на 0,8% у порівнянні з лютим, і на 3% щодо грудня 2020 року.