ВР прийняла закон щодо пріоритетів молодіжної політики

Верховна рада прийняла у другому читанні законопроект №3718 про основні засади молодіжної політики.

За відповідне рішення проголосувало 321 депутат.

Законопроектом пропонується визначити мету, завдання, принципи та пріоритети молодіжної політики в Україні; повноваження центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо молодіжної політики; гарантії та механізми участі молоді у її формуванні та реалізації; особливості організаційних і правових засад утворення та діяльності молодіжних та дитячих громадських об’єднань; особливості реалізації окремих соціальних гарантій молоді щодо вирішення житлових питань, питань професійного самовизначення та зайнятості, охорони здоров’я, задоволення освітніх, культурних та інших потреб.

Законопроект передбачає:

  1. Подальшу роботу з молоддю. Найближчим часом буде створено Нацраду з питань молоді при Кабінеті Міністрів, з’являться радники з питань молоді при посадових особах.
  2. Розвиток молодіжної інфраструктури. Планується розширення мережі молодіжних центрів та молодіжних працівників на місцях для ефективної молодіжної роботи.
  3. Створення Українського молодіжного фонду, котрий видаватиме гранти на підтримку ідей, ініціатив та проектів молоді, а також інституційні гранти.