Зоря поступилася Олімпіку в Чернігові

Донецький “Олімпік” несподівано обіграв луганську “Зорю” у перенесеному матчі 10-го туру української Прем’єр-ліги (УПЛ).

Зустріч, що проходила на стадіоні ім. Ю. Гагаріна в Чернігові, завершилась з рахунком 2:1 на користь номінальних господарів.

Гостям вдалося першими забити в матчі, проте гол Артема Громова на 23-й хвилині було скасовано головним арбітром через офсайд у Максима Луньова.

А через дев’ять хвилин на полі стався епізод, який багато в чому вплинув на результат поєдинку. Нікола Василь дуже грубо зіграв проти Джуніора Каргбо, за що був вилучений з поля. Форварда “Олімпіка”, який отримав серйозну травму, зі стадіону забирала машина швидкої допомоги.

Скористатися чисельною перевагою номінальні господарі змогли на 53-й хвилині. Свою команду вперед вивів Руслан Бабенко. На 72-й хвилині Тейшейра закріпив перевагу донецького колективу, забивши другий м’яч.

Луганчани відповіли лише одним результативним ударом у компенсований до другого тайму час. Його автором став Аллахьяр Сайядманеш.

Для команди Юрія Калитвинцева ця перемога стала першою у 2021 році. До цього “Олімпік” зазнав 8 поразок і одну гру звів до нічиєї.

“Зоря” (41 очко) посідає 3-тє місце в турнірній таблиці УПЛ, не зумівши підібратися ближче до донецького “Шахтаря” (45 балів), який йде другим. “Олімпік” (21 очко) піднявся на 11-ту позицію.

У 24-му турі “Зоря” 2 травня буде приймати “Минай”. “Олімпік” цього ж дня на своєму полі зіграє з “Інгульцем”.

Українська Прем’єр-ліга. 10-й тур.

«Олімпік» – «Зоря» – 2:1

 Бабенко, 53, Тейшейра, 71 – Сайядманеш, 90+2

 Каргбо, 17, Таллес, 44, Бабенко, 45+3, Векляк, 47, Кичак, 90 – Хомченовський, 45+2, Руфаті, 89

 Васіль, 32 (грубе порушення правил)

«Олімпік»: Кичак – Лебеденко, Векляк, Драме, Пасіч – Політило, Бабенко – Тейшейра, Нкенг, Таллес – Каргбо (Чогадзе, 36).

«Зоря»: Васіль – Циганікс, Абу Ханна, Іванісеня, Руфаті – Цвек (Назарина, 56) – Кочергін (Юрченко, 81), Хомченовський (Кабаєв, 56) – Луньов (Шевченко, 35) – Шахаб (Сайядманеш, 81), Громов.

Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.).

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів).