Зеленський підписав закон про фінансування Міністерства аграрної політики та продовольства

Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 1393-ІХ, який забезпечить фінансування Міністерства аграрної політики та продовольства.

Документ Верховна Рада затвердила 15 квітня 2021 року, повідомляє прес-служба глави держави.

“У грудні 2020 року парламент призначив Романа Лещенка міністром аграрної політики і продовольства, а Кабінет Міністрів скасував рішення про приєднання Міністерства аграрної політики та продовольства до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Щоб забезпечити фінансування Міністерства, закон, який підписав Президент, вносить зміни в Держбюджет на 2021 рік і встановлює видатки Мінагрополітики в розмірі 6,8 млрд гривень”, – ідеться в повідомленні.

Згідно з документом, витрати Мінекономіки зменшено на 6,4 млрд гривень, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів – на 434 млн.

Від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в Мінагрополітики перерозподілено обсяги надання та повернення кредитів фермерським господарствам в сумі 50 млн гривень.

Такий перерозподіл коштів дозволить забезпечити діяльність Мінагрополітики, підкреслили в Офісі президента.

Крім того збільшено видатки Міністерству культури та інформполітики на 10 млн гривень – за рахунок зменшення на відповідну суму видатків Державному агентству України з управління зоною відчуження.