СБУ викрила схему розкрадання скрапленого газу співробітниками УПГГК

Служба безпеки України спільно зі службою безпеки НАК Нафтогаз України викрили схему розкрадання скрапленого газу співробітниками Управління з переробки газу та газового конденсату (УПГГК, філія АТ Укргазвидобування).

Про це повідомляє прес-служба компанії в суботу, 1 травня.

Зазначено, що ще торік співробітники служби безпеки Нафтогазу виявили факти неодноразових крадіжок нафтопродуктів при їх відвантаженні покупцям.

“Протягом кількох місяців відбувався збір доказової бази і визначення кола причетних до злочину осіб. Всі зібрані матеріали були передані в правоохоронні органи. Досудове розслідування підтвердило причетність до злочину групи посадових осіб УПГГК”, – йдеться в повідомленні.

Було встановлено, що посадові особи відвантажували в ємності покупців на 4-6 тонн більше, ніж було придбано, а також підробляли офіційну документацію.

Досудове розслідування триває. За його підсумками причетним особам планують висунути підозру за статтею про присвоєння, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ст.191 КК України).