Байден підвищив ліміт на прийом біженців до 62,5 тис. чоловік в цьому році

Президент США Джо Байден збільшив ліміт прийому біженців в 2021 році до 62,5 тис. осіб.

Це випливає з заяви глави держави, поширеного в понеділок прес-службою Білого дому.

“Це викреслює встановлену попередньою адміністрацією історично низьку квоту в 15 тис. чоловік, яка не відображає цінності Америки як країни, яка вітає і підтримує біженців. Новий ліміт прийому [біженців] також сприятиме вже вживаються зусиллям з розширення можливостей США в питанні прийому біженців, щоб ми могли досягти <…> мети прийняти 125 тис. біженців в наступному фінансовому році”, – йдеться в документі.

Квота в 15 тис. чоловік на поточний фінансовий рік була встановлена ​​в кінці жовтня попереднім президентом США Дональдом Трампом. Цей показник є мінімальним з 1980 року. У 2020 фінансовому році ліміт складав 18 тис. чоловік, і тоді він був скорочений майже вдвічі в порівнянні з 2019 роком, коли досягав 30 тис.

16 квітня Байден прийняв рішення не збільшувати ліміт прийому біженців в 2021-му фінансовому році, зберігши його на рівні 15 тис. чоловік. Це рішення піддалося різкій критиці. Прес-секретар Білого дому в поширеному в той же день заяві зазначила, що дана цифра не є підсумковою, пообіцявши, що “президент встановить остаточну збільшену квоту прийому біженців на решту фінансового року до 15 травня”.

У лютому Байден заявив про намір збільшити квоту прийому біженців з-за кордону до 125 тис. чоловік у 2022 фінансовому році.