Іранця визнали винним у США в причетності до вивезення військових технологій

Колегія присяжних суду Східного округу штату Техас визнала громадянина Ірану Мехрдада Ансарі винним у причетності до отримання і вивезення зі Сполучених Штатів компонентів, які в тому числі мали військове призначення.

Про це в п’ятницю повідомило на своєму сайті Міністерство юстиції США.

За його відомостями, 39-річний Ансарі, якому належить транспортна компанія Gulf Gate Sea Cargo LLC, надавав допомогу з перевезення замовлених його спільниками у 63 американських компаній компонентів, які, крім цивільного призначення, могли використовуватися в ядерній зброї, системах наведення ракет, пристроях з постановки радіоперешкод. При цьому, намагаючись придбати з 2007 по 2011 рік понад 105 тис. деталей на суму близько $2,6 млн, злочинці не повідомляли американських постачальників про плани відправити замовлений товар в Іран і не отримували необхідну ліцензію на вивезення цих компонентів.

Винесення вироку Ансарі намічено на 1 вересня, йому загрожує до 20 років за порушення положень про торгівлю з Іраном, до п’яти років за електронне шахрайство, такий же термін за спробу шахрайства щодо Мінфіну США і по п’ять років за кожен епізод дачі неправдивих свідчень.