Китай, Норвегія і Туніс в ООН закликали припинити насильство на Близькому Сході

Сторони палестино-ізраїльського конфлікту повинні негайно припинити насильство і знизити напруженість у відносинах.

З таким закликом виступили в спільній заяві Китай, Норвегія і Туніс після відкритого засідання Ради Безпеки ООН в неділю.

“Ми закликали до негайного припинення всіх актів насильства, провокацій, підбурювання, руйнувань. Ми закликаємо обидві сторони діяти з метою негайного зниження рівня напруженості і припинення насильства”, – сказала постійний представник Норвегії при ООН Мона Юуль, яка озвучила заяву від імені трьох країн.

Китай, Норвегія і Туніс також закликали до “інтенсифікації і прискорення дипломатичних зусиль” для досягнення рішення з питання співіснування двох держав, заявила вона.

З 10 травня між палестинськими радикальними угрупованнями в секторі Газа та ізраїльською армією тривають обміни ракетними ударами. Вони пішли за заворушеннями біля мечеті Аль-Акса в Східному Єрусалимі, що спалахнули через рішення ізраїльського суду про вилучення будинків у кварталі Шейх-Джаррах у проживаючих там арабських сімей. Згідно з останніми даними, з ізраїльського боку загинули не менше 10 осіб, з палестинської – більше 210.