Слідчі Нацполіції викрили зловмисників, які шахрайським шляхом заволоділи акціями бізнес-партнера на понад 3 млн грн

Окрім того, потерпілого протиправно звільнили з директорської посади підприємства, реорганізувавши ПАТ у ТОВ.

Як повідомляє Управління комунікації Національної поліції України, під час досудового розслідування поліцейські встановили, що на Херсонщині на початку 2019 року генеральний директор приватного акціонерного підприємства, маючи у власності 75% акцій, видав нотаріальну довіреність на свого бізнес-партнера стосовно управління належними йому акціями, оскільки сам потребував постійного лікування у зв’язку з тяжкою хворобою.

Зловживаючи довірою потерпілого, «бізнес-партнер» спільно з іншими особами на підставі генеральної довіреності уклали договори купівлі-продажу цінних паперів вказаного приватного акціонерного товариства. Таким чином заволоділи акціями потерпілого на загальну суму понад 3 мільйони гривень.

Окрім того, фігуранти на підставі підроблених документів здійснили реорганізацію приватного акціонерного товариства у товариство з обмеженою відповідальністю та протиправно звільнили потерпілого з посади директора ПАТ.

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області Нацполіції на території Херсонської області провели ряд обшуків в офісних приміщеннях підприємства та за місцями проживання фігурантів. У результаті вилучено документацію, яка вказує на протиправну діяльність зловмисників.

Досудове розслідування проводиться за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування триває. Фігурантам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.