Чеський парламент не виніс вотум недовіри уряду Бабіша

Спроба правої опозиції винести в нижній палаті чеського парламенту вотум недовіри чинному уряду Андрея Бабіша, лідера політичного руху АНГ (“Акція незадоволених громадян”), доларового мільярдера, провалилася.

Про це повідомило в четвер увечері інформаційне агентство CTK.

Опозиція не змогла отримати необхідну для винесення вотуму недовіри підтримку 101 депутата з 200. Позачергове засідання нижньої палати, ініційоване п’ятьма опозиційними політичними партіями, тривало більше 14 годин.

Тим часом Бабіш, виступ якого в нижній палаті парламенту транслювали чеські телеканали, категорично відкинув висунуті проти Кабінету звинувачення. “Ми успішний уряд. Заяви опозиції безглузді і абсурдні. Це вже третя спроба висловити нам недовіру (за час перебування кабінету при владі – ред.). Нинішня спроба зроблена за чотири місяці до парламентських виборів”, – зазначив прем’єр.

Він також підкреслив, що опозиція намагається витіснити його з великої політики. Бабіш сказав, що завжди відстоював інтереси Чехії, яка “є суверенною країною і не може управлятися з Європарламенту”. У республіки свої закони, які прем’єр, за його словами, бездоганно дотримується.