На Одещині правоохоронці затримали керівника громадської організації за вимагання грошей у підприємців

44-річний правопорушник, прикриваючись громадською діяльністю, вимагав у жінки щомісячну плату – 80 000 гривень – за так зване кришування бізнесу.

Як повідомляє Управління комунікації Національної поліції України, за невиконання своєї вимоги він погрожував 39-річній потерпілій фізичною розправою та знищенням майна, яке їй належить.

Жінка одразу звернулася в поліцію. Збиранням доказової бази протиправної діяльності зловмисника зайнялися оперативники управління карного розшуку обласної поліції спільно зі співробітниками Одеського районного управління поліції № 2 під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури.

3 червня за силової підтримки спецпідрозділів КОРД та поліцейських особливого призначення чоловіка затримали відразу після отримання другої частини грошей, які він вимагав від потерпілої.

Зловмисник неодноразово потрапляв у поле зору поліції через хуліганство, незаконне поводження зі зброєю та насильство щодо працівників поліції.

В ході санкціонованого обшуку за місцем його мешкання та роботи правоохоронці вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, та інші речові докази його протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання про оголошення фігуранту підозри у вимаганні та затриманні його в порядку ст. 208 Кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.