Кремль повідомив, що Байден і Путін на зустрічі обговорять Україну

На зустрічі президенти Росії та США Володимир Путін і Джо Байден можуть обговорити українське питання. Про це повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

“Не виключаємо, що тема України може мати вплив”, – сказав він.

Також, за його словами, Путін дасть необхідні пояснення щодо ситуації в Білорусі, якщо американська сторона торкнеться цієї теми.

Пєсков підкреслив, що в першу чергу президенти торкнуться російсько-американських відносин.

“Фіксована повістка – її й не буде. У будь-якому випадку, значну частину часу буде відведено тим питанням, які глави держави захочуть озвучити”, – сказав він.

Пєсков зазначив, що Путін і Байден у ході саміту зможуть поспілкуватися віч-на-віч і за участю делегацій. “Але в якій пропорції – поки це все узгоджується”, – уточнив він.

Також він додав, що питання про спільну заяву ще не вирішили. “Поки що це не вирішено, але ми обов’язково попросимо нашого президента в будь-якому випадку з нашим пулом поспілкуватися”, – сказав він.

Раніше Пєсков попросив не завищувати очікування від майбутньої зустрічі президентів Росії і США, а також зазначив, що Москва не чекає поліпшення відносин між країнами після саміту.