Організатора незаконної міграції через українсько-словацький кордон викрили прикордонники

Оперативними співробітниками Чопського прикордонного загону дискредитовано канал незаконної міграції громадян Індії з України у країни ЄС.

До протиправної діяльності дедалі частіше вдаються іноземці, які заради заробітку здійснюють незаконне переправлення вихідців зі своїх же країн у держави Західної Європи.

Встановлення винних осіб у таких випадках вимагає особливих зусиль від оперативників прикордонного відомства, адже організаторам протиправної діяльності легше, так би мовити, «розчинитися» серед своїх співвітчизників. При цьому переправники не гребують уразливим станом останніх, нерідко ставлячи під загрозу їхні життя та здоров’я.

Зокрема, в ніч з 28 на 29 травня цього року прикордонним нарядом відділення «Оноківці» Чопського загону безпосередньо біля держрубежу було затримано чотирьох громадян Індії. У ході подальшого розбору обставин правопорушення, опитування учасників події та детального вивчення зібраних даних, оперативники Головного оперативно-розшукового відділу Чопського загону встановили, що серед затриманих громадян Індії є особа, яка безпосередньо здійснювала незаконне переправлення своїх співгромадян через державний кордон.

Це стало підставою для направлення на адресу Ужгородського районного відділу поліції повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

У процесі оперативного супроводу кримінального провадження, внесеного в ЄРДР за матеріалами оперативно-розшукового підрозділу Чопського загону, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, було зібрано неспростовні докази вини затриманого громадянина Індії в організації та здійсненні незаконного переправлення трьох громадян Індії через українсько-словацький кордон.

На підставі зібраних доказів цього тижня слідчим відділу Ужгородського районного відділу поліції іноземцеві було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.332 КК України, після чого кримінальне провадження буде направлено на судовий розгляд.