На Дніпропетровщині поліція викрила групу осіб, які організували незаконний вилов риби з акваторії Каховського водосховища

Вилов браконьєри реалізовували у підпільні цехи переробки. Під час обшуків поліцейські вилучили понад 5 тонн риби та рибної продукції.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції, організував незаконний промисел мешканець міста Нікополя. До діяльності долучив рідних та близьких знайомих. Зловмисники незаконно виловлювали рибу в акваторії Каховського водосховища в м. Нікополі. Виходили на промисел переважно вночі. За один вихід на воду отримували понад тонну риби. Надалі збували її у підпільні цехи переробки, звідки продукція потрапляла на споживчий ринок, повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Правоохоронці провели 29 санкціонованих обшуків за місцями зберігання та переробки риби, а також за місцем мешкання фігурантів та в їхньому автотранспорті. Вилучили понад 5 тонн риби та рибної продукції, 126 сіток та 4 ехолоти, 8 катерів та човнів, «чорнову» документацію. Загальна вартість вилученого майна сягає 4,5 млн грн.

Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи для оголошення усім особам, причетних до незаконної діяльності, про підозри.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритого за ст. 28 ч. 2 ст. 249 Кримінального кодексу України здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За незаконне зайняття рибним промислом може загрожувати до трьох років позбавлення волі.