Німеччина почала антимонопольне розслідування стосовно Apple

Федеральне відомство ФРН з питань картелів почало розслідування стосовно американської Apple Inc., щоб оцінити вплив компанії на міжринкову конкуренцію.

Приводом для розслідування стали отримані відомством скарги на те, що Apple використовує практики, що потенційно перешкоджають конкуренції, у зв’язку з виходом оновлення операційної системи iOS 14.5, яке дозволяє користувачам забороняти додаткам відстежувати їхню активність і ділитися даними з іншими додатками або сайтами.

У повідомленні відомства йдеться, що воно має намір встановити, чи створює операційна система iOS для iPhone екосистему, яка діє на кількох ринках, що потенційно ускладнює для інших компаній можливість для конкуренції.

Розслідування також буде сфокусовано на технологічних і фінансових ресурсах Apple, доступі до даних і на магазині додатків App Store, який дозволяє компанії “багато в чому впливати на ділову активність третіх сторін”, йдеється в повідомленні.

Відомство також отримало скарги у зв’язку з тим, що Apple встановлює власні додатки, в той час як розробники додатків критикують обов’язкову необхідність користуватися системою вбудованих покупок Apple і пов’язану з нею комісію в розмірі до 30%, яку стягує компанія.

Apple стала четвертою великою технологічною компанією, стосовно якої відомство вживає заходів. Аналогічні розслідування були порушені щодо Google, Amazon.com Inc. і Facebook Inc. раніше в поточному році.