Білорусь до кінця року планує завершити випробування зенітної ракети середньої дальності

Білоруська ракета середньої дальності для комплексу ППО вже пройшла три етапи випробувань і, як очікується, в грудні вони завершаться бойовою стрільбою.

Про це в середу на прес-конференції в рамках виставки озброєння і військової техніки MILEX-2021 повідомив голова Державного військово-промислового комітету Білорусі Дмитро Пантус.

“Сьогодні ми проводимо роботу в даному напрямку за двома векторами. Перше – створення ракети для зенітного ракетного комплексу середньої дальності, до 70 кілометрів. Вже на сьогодні три етапи випробувань пройшли успішно. Плануємо, що в грудні проведемо остаточні випробування вже безпосередньо з бойовою стрільбою”, – уточнив глава відомства. Після цього, підкреслив Пантус, можна говорити, що у Білорусі з’явилася вітчизняна зенітна ракета середньої дальності.

“Що стосується другого напрямку, більш серйозного, більш глобального, це велика ракета дальністю до 300 кілометрів для реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) “Полонез”, – поінформував Пантус. Він пояснив, що йдуть її практичні випробування. “Перший етап випробувань на території іноземної держави вже проведений. Це були кидкові випробування” – сказав Пантус.

РСЗВ “Полонез” розроблена білоруським заводом точної електромеханіки в кооперації з іноземною державою і вперше представлена в 2015 році. РСЗВ призначена для ураження з високою точністю живої сили і військової техніки. Спочатку на РСЗВ встановлені ракети дальністю до 200 км.