Крищенко: поліцейські Києва повернули додому 5-річного хлопчика, пошуки якого тривали усю ніч

Сьогодні, 28 червня, правоохоронці розшукали та повернули додому малолітнього киянина, який вчора ввечері зник з двору будинку на самокаті.

Відділ комунікації поліції Києва, вранці дитину правоохоронці знайшли у полі в Голосіївському районі.

Інформація про зникнення неповнолітнього до поліції надійшла 27 червня близько 18.00 години від матері дитини. Жінка розповіла, що її син катався на самокаті у дворі будинку і зник. Поліцейські негайно розпочали пошуки дитини.

Як розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко, до розшуку хлопчика були залучені ювенальні поліцейські, дільничні, спецпризначенці, військовослужбовці Нацгвардії, екіпажі патрульної поліції та кінологи зі службовими собаками:

«Орієнтування з прикметами зниклого хлопчика надали всім патрулям поліції. Окрім того, до пошуку долучились волонтери, які відгукнулись у соціальних мережах. Правоохоронці опитали сусідів, прочесали територію району, перевірили парки, дитячі майданчики та усі місця, де міг бути хлопчик. Пошуки неповнолітнього тривали до ранку. Близько 8.00 години в ході проведення розшукових заходів спецпризначенці полку поліції особливого призначення №2 знайшли дитину у полі в Голосіївському районі».

За час пошуків з хлопчиком нічого поганого не трапилось. Дитину оглянули медики і повернули батькам.

Правоохоронці закликають усіх громадян сумлінно ставитись до своїх обов’язків по вихованню дітей і належного нагляду за ними. Не залишайте без уваги дітей навіть на нетривалий час, тим більше під час відпочинку біля водойм, у лісі або у парках. Безпека дітей – цілковита відповідальність батьків та осіб, що їх замінюють.