У Литві з липня скасовують всі карантинні обмеження

У Литві з 1 липня скасовують майже всі карантинні обмеження.

У документі МВС Литви сказано, що “паспорт можливостей” використовуватимуть на масових заходах, де немає сидячих місць для глядачів – на фестивалях, масових зібраннях, концертах тощо, а також при наданні послуг у сфері освіти і охорони здоров’я, повідомляє видання Delfi.lt.

При цьому залишається рекомендація надягати маски у закритих приміщеннях.

Також залишиться в силі вимога заздалегідь реєструвати учасників заходів – продавати квитки по інтернету. Якщо у відвідувачів немає “паспорта можливостей”, то вони можуть займати на заході тільки сидячі місця, не більше 75% всіх місць. На відкритому просторі число учасників не обмежено.

Велика частина різних видів діяльності – сфера освіти, відвідування пацієнтів у лікарнях тощо регламентується окремими рішеннями.

У силі залишиться режим надзвичайного стану, контроль на кордонах, регулювання економічної діяльності і сфери послуг. Зокрема, при перетині кордону будуть вимагати документ про вакцинацію від COVID-19 визнаними в ЄС вакцинами і негативний тест на COVID-19.

Міністр внутрішніх справ Агне Білотайте закликала литовців не розслаблятися і активно робити щеплення від коронавірусу.

За минулу добу в країні було виявлено 15 нових випадків коронавірусної хвороби, смертей не фіксовано. Загалом у Литві з початку пандемії COVID-19 захворіли понад 278,6 тис. осіб, померли понад 4,3 тис.

Карантин в країні був введений 7 листопада 2020 року.