У США опублікували рейтинг президентів

Американські історики назвали Дональда Трампа одним з найгірших президентів країни за всю історію, особливо низьку оцінку отримали його моральні якості та адміністративні навички.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного каналом C-SPAN.

Над рейтингом, який складається виданням вчетверте з 2000 року, працювали 142 фахівці в галузі історії США. За підсумками останнього Трамп зайняв 41-е місце серед усіх 44 учасників рейтингу (президент Гровер Клівленд ставав президентом двічі і був 22-м і 24-м президентом США).

Першу трійку кращих президентів склали Авраам Лінкольн, Джордж Вашингтон і Франклін Рузвельт. Джон Кеннеді став восьмим, слідом за ним йде президент-республіканець Рональд Рейган, десятку кращих замикає 44-й президент Барак Обама. Демократ Білл Клінтон зайняв 19 позицію, Буш-старший – 21-ю, президент Джордж Буш-молодший – 29-ю, а республіканець Річард Ніксон – 31-ю.

Підсумкове місце в рейтингу визначалося за сумою балів по десяти позиціях, в тому числі оцінці моральних якостей, лідерських і адміністративних здібностей і мистецтва зовнішньої політики. За оцінкою експертів, Трамп набрав 312 балів (для порівняння Обама – 664 бали). За окремими параметрами Трамп, який був 45-м президентом США, зайняв 32-е місце за даром переконання і 34-е в питаннях економіки, але при цьому залишився на останній позиції в таких якостях, як “мораль” і “адміністративні навички”.