Авто на «єврономерах» віком до п’яти років продовжать штрафувати

Голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев бореться «не з власниками авто на іноземній реєстрації, а тими, хто будує на цьому бізнес», продаючи такі машини громадянам, а потім виводячи їх на вулиці.

Громадянам, які купили такі авто до 2021 року, надали пільговий період для їх розмитнення.

«Щодо єврономерів. Вони мене анітрохи не дратують. Це люди, які свого часу скористалися можливостями придбати дешеві автомобілі. Держава закривала на це очі», — зізнався нардеп в інтерв’ю UBR.ua.

Щодо продавців таких авто він зазначив, що це — діяльність з системного ухилення від оподаткування. І її необхідно припинити. Він вважає, що зробив все необхідне, щоб це відбулося.

«Ми даємо можливість людям, які придбали авто до 1 січня 2021-го, його розмитнити. А тих, хто продовжував завозити такі машини після нового року, а також авто на єврономерах віком до п’яти років, ми продовжуємо штрафувати», — пояснює Гетманцев.

У податкового комітету є комунікація безпосередньо з МВС і «він її веде». Що стосується скасування акцизу, яке вимагають власники «єврономерів», то голова Комітету проти неї виступив категорично.

«Це — абсолютні маніпуляції. У нас акциз не вищий, ніж у країнах Європи. Знаєте, якщо взяти вартість авто, яке заїжджає з Німеччини до Словаччини, то, звісно, вартість там буде нижча. Але це — Євросоюз. Це — фактично єдина митна зона», — каже напдеп.

А якщо людина ввозить в країни ЄС машину з ОАЕ, додає він, то ставки абсолютно такі ж, а може, навіть вищі, ніж у нас.

«Тому це — маніпуляції. Ми не дозволимо завозити в Україну барахло. Ми зацікавлені в розвитку машинобудування в нашій країні», — стверджує голова податкового комітету.