США: режим Лукашенка понесе відповідальність за закриття кордону з Україною

Уряд США продовжуватиме залучати до відповідальності уряд президента Олександра Лукашенка через те, що Білорусь закрила кордон з Україною.

Про це заявив високопоставлений представник адміністрації Байдена.

«Схоже, що режим Лукашенка знову намагається відвернути увагу від репресій проти власного народу, – сказало джерело, – Ми продовжимо перебувати на боці білоруського народу і будемо залучати режим до відповідальності».

Лукашенко в п’ятницю наказав повністю закрити кордон країни з Україною, заявивши про бажання заблокувати те, що він назвав поставками зброї змовників, нібито виявленими державними службами безпеки, повідомляє державне інформаційне агентство БЕЛТА.

На цьому тижні Вашингтон заборонив продаж авіаквитків в Білорусь в якості покарання для Мінська за примусову посадку літака Ryanair і арешту знаходився на борту дисидента-журналіста.

Поки що не ясно, які подальші дії можуть бути зроблені у відповідь на жорсткі репресії Лукашенко проти демократичних протестів у зв’язку з фальсифікацією результатів президентських виборів в серпні 2020 року. Білоруський президент, який перебуває при владі з 1994 року, заперечує фальсифікацію підсумків виборів.