Байден заявив, що особисто повідомить Путіну, що думає про кібернапади

Президент США Джо Байден у середу заявив, що підніме питання кібербезпеки під час спілкування із президентом Росії Володимиром Путіним.

Байден не уточнив, коли може відбутись таке спілкування. Текст коментарів президента США розміщено на сайті Білого дому.

Відповідну заяву президент США зробив відповідаючи на питання про продовження кібернападів, які пов’язують із Росією, на об’єкти у Сполучених Штатах. Байдена запитали, на якому етапі США дадуть відповідь та вдадуться до дій, та яким є його послання для Путіна.

“Я донесу його до нього”, – заявив президент США.

Раніше американські видання повідомили про злам комп’ютерних системи Національного комітету Республіканської партії (НКРП) російськими урядовими хакерами. У Кремлі відкинули причетність до події. Речник президента Росії заявив, що не володіє інформацією про інцидент, але до офіційної Москви, він стосунку не має.

Як повідомляє американське видання The Hill, у Республіканській партії визнали, що один із підрядників став жертвою хакерської атаки, але заперечили, що зловмисникам вдалось отримати доступ до систем НКРП. Як повідомляє видання, представники партії заявили, що перевірка проведена спільно із компанією Microsoft дійшла висновку, що дані НКРП не потрапили до зловмисників. У партії повідомили, що продовжують співпрацю із правоохоронцями США та компанією Microsoft.

Напередодні речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що у разі, якщо уряд Росії не може, або не стане вдаватись до дій щодо злочинців, які перебувають у Росії, США вдадуться до таких дій самостійно, або залишать за собою право вдатись до них.