Кулеба: Україна зробила багато на шляху до НАТО

Україна бажає почути чесну відповідь про терміни вступу в НАТО. Причому, країна зробила багато на шляху до євроатлантичної інтеграції.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Ми хочемо почути чесну відповідь… Ми розуміємо, що членство в НАТО – це не дата в календарі, яку можна виділити червоним. Але ми зробили вже досить, щоб заслужити наступного кроку в нашій євроатлантичної інтеграції”, – підкреслив міністр у ході інтерв’ю в Центрі східноєвропейських досліджень у Вільнюсі в четвер, 8 липня.

Він додав, що Україна вже провела реформи у сфері оборони і безпеки, щоб більше відповідати стандартам НАТО. І має намір продовжувати реформувати сфери.

На думку Кулеби, на рішення про вступ України до Північноатлантичного альянсу може вплинути і РФ.

“З одного боку, ми чуємо заяви, що Росія не має права голосу в стосунках між Україною і НАТО, але в той же час ми чуємо за зачиненими дверима і при вимкнених мікрофонах, що це не найкращий час для євроатлантичної інтеграції України, оскільки “ми маємо враховувати Росію”. Так функціонує політика, і ми розуміємо це. Наша позиція проста: ми всі реалісти, і якщо Росія є причиною, не кажіть нам, що це через брак реформ”, – заявив міністр.