Три російські компанії виявилися в чорному списку Мінторгу США

Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США додало в чорний список 34 юридичних і фізичних осіб, включаючи три російські компанії і трьох громадян Росії. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в п’ятницю на сайті міністерства.

У список, зокрема, було внесено російські ГК «Радіант», ТОВ «Тесон» і ТОВ «Трейд-Компонент», а також громадяни Росії Андрій Кузнєцов, Дмитро Кравченко і Маргарита Кузнєцова. Дані особи і організації були внесені в чорний список в зв’язку з їх «участю в закупівлі електронних компонентів американського виробництва, ймовірно, з метою сприяння російським військовим програмам».

Дії цих юридичних і фізичних осіб, йдеться в повідомленні, суперечать інтересам національної безпеки і зовнішньої політики США.

До чорного списку також внесли 14 китайських компаній, які «сприяли проведенню Пекіном репресій, масових затримань і високотехнологічного спостереження за уйгурами, казахами і іншими мусульманськими меншинами в Синьцзян-Уйгурському автономному районі Китаю.

Крім того, в список були внесені компанії з Ірану, Пакистану, Туреччини, ОАЕ, Нідерландів, Великобританії та Канади за «сприяння експорту товарів з США в Іран в порушення Правил експортного контролю або організаціям, включеним до списку Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США».