Стрічка про українську гімнастку “Ольга” отримала приз на Каннському кінофестивалі

Стрічка Елі Граппа “Ольга” отримала Prix SACD for the best script at 60th Semaine de la Critique – Cannes – приз за найкращий сценарій ювілейного 60-го Каннського тижня критики.

Про це повідомляє прес-служба Державного агенства України з питань кіно.

“”Тиждень критики” – одна з найавторитетніших конкурсних програм Каннського кінофестивалю. Саме з “Тижня критики” в 2014 році розпочався тріумф стрічки Мирослава Слабошпицького “Плем’я” – фільм отримав Гран-прі секції та високі оцінки критиків”, – йдеться в повідомленні.

На ювілейному 60-му Каннському тижні критики, що з 7 до 15 липня триває в рамках 74-го Каннського кінофестивалю, відбулась світова прем’єра стрічки “Ольга”, створеної у співвиробництві Швейцарії, Франції та України.

У фільмі Елі Граппа йдеться про українську гімнастку, що має зробити складний життєвий вибір, доки в її країні відбувається Євромайдан. Стрічку знято в Україні. На прем’єрі була присутня головна акторка фільму, – гімнастка з Луганська, вихованка Олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного Анастасія Будяшкіна.

“Ми працювали над цим проєктом з нашими швейцарськими та французькими партнерами з 2017 року і щасливі, що результат виправдав вкладені зусилля. На Каннському кінофестивалі пролунав гімн України, глядачі плакали на кадрах з Революції гідності і приходили в Український павільйон дякувати за фільм. Ми сподіваємося на всебічну державну підтримку прокату: ми розраховуємо на широкий реліз, адже це не лише яскравий фільм до річниці подій на Майдані, а й захоплююча спортивна драма, що тримає глядача у напрузі з першої до останньої хвилини”, – розповів продюсер фільму Максим Асадчий.

В Україні фільм “Ольга” вийде у широкий кінотеатральний прокат у лютому 2022 року.