Росіяни намагалися потрапити в Україну за підробленими документами – ДПСУ

Прикордонники заборонили в’їзд в Україну 13 громадянам Російської Федерації, які намагалися потрапити в країну за підробленими документами.

Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України.

“У пункті пропуску “Морський порт Південний”, що в місті Южне, під час оформлення судна під прапором Ліберії на прихід прикордонники Одеського загону виявили 12 членів суднокоманди – усі громадяни РФ, які пред’явили на контроль недійсні документи, а саме – видані в ТОТ АР Крим. Цим іноземцям прикордонники заборонили в’їзд в Україну терміном на 3 роки”, – йдеться у повідмоленні.

Крім цього, під час паспортного контролю в пункті пропуску “Шегині” у прикордонників Львівського загону виникли сумніви щодо приналежності документа одному з пасажирів мікроавтобуса.

37-річний чоловік прямував до Польщі. Правоохоронці з’ясували, що паспорт громадянина Греції пред’явнику не належить, також документ виявився підробленим.

Згодом іноземець повідомив, що він є громадянином РФ.

Чоловіка доставили до прикордонного підрозділу для з’ясування обставин правопорушення та притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП та за ч. 4 ст. 358 ККУ.