Франція відкрила кордон для українців

Уряд Франції відкрив в’їзд до цієї країни для всіх українців згідно з рекомендацією Ради ЄС щодо послаблення COVID-обмежень на поїздки.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Тепер офіційно: безвіз із Францією знову діє. Французький уряд відкрив в’їзд для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС”, — написав Кулеба у Twitter.

За його словами, на в’їзді потрібно свідоцтво про вакцинацію або свіжий негативний тест.

Детальніше умови в’їзду роз’яснили у МЗС:

Україну внесено до переліку країн так званої “зеленої” зони. У зв’язку з цим в’їзд громадян України до Франції відбувається без обмежень, якщо громадянин України вакцинований однією із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволених для використання на території Франції. До них належать вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson. При цьому вакцинація вважається повною, якщо минуло 28 днів з часу вакцинації вакциною Janssen і 7 днів з часу другої дози у разі вакцинації іншими вакцинами — Pfizer, Moderna, AstraZeeca/Vaxzevria/Covishield).

Для контролю на кордоні вимагають пред’явити тільки документ, що підтверджує вакцинацію та заповнити заяву про відсутність симптомів COVID-19 та/або про відсутність контактів з особами, що захворіли на COVID-19.

У разі, якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в’їхати до Франції за наявності ПЦР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до в’їзду, або тесту на антитіла, зробленого не раніше, ніж за 24 години до в’їзду,
Зазначені умови в’їзду застосовуються як до дорослих, так і до дітей (віком від 12 років).