Суд заарештував іноземців, які організували міжнародний канал поставки героїну з Ірану в Україну

Голосіївський районний суд міста Києва в п’ятницю, 23 липня, задовольнив клопотання прокуратури Автономної Республіки Крим та м.Севастополя та обрав двом громадянам Туреччини, які курирували транснаціональний канал поставки наркотиків в Україну, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

“Щойно Голосіївський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури автономії і обрав зазначеним особам запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави”, – йдеться в повідомленні прокуратури, оприлюдненому в Telegram.

Як повідомлялося, 23 липня, під час проведення спецоперації українські правоохоронці затримали двох громадян Туреччини, які займалися постачанням героїну в Україну.

“Вони – члени транснаціонального злочинного угруповання, що займається контрабандою героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії в Україну. Угруповання збувало наркотики на території нашої держави, зокрема на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, а також контрабандою до країн Європейського Союзу, куди перевозили наркотики дрібними партіями. Для відволікання уваги і перевірки пильності правоохоронних органів і митників, організатори здійснювали навіть “перевірочні” рейси без нелегального товару, щоб цим же шляхом направляти вже наркотики”, – заявила з цього приводу генпрокурор України Ірина Венедіктова.

В ході спецоперації правоохоронці проконтролювали поставку з Ірану в Україну вантажного автомобіля на склад в Києві. У причепі авто в спеціально обладнаних муляжах саману виявлено наркотичний засіб. Під час обшуку там було вилучено 1159 брикетів з героїном.

Крім того, у організаторів каналу контрабанди, які були затримані неподалік від складу, в двох валізах було виявлено та вилучено ще 5 брикетів з 1550 грамами героїну.

Загальна вага вилученої партії перевищила 368 кілограм, а вартість на чорному ринку – понад 1 млрд грн.