СБУ затримала афганців, які нелегально хотіли потрапити до ЄС, і вже успішно пройшли через територію РФ

СБУ заблокувала міжнародний канал нелегального переправлення іноземців до ЄС. Співробітники Служби затримали декілька груп нелегальних мігрантів з країни з підвищеною терористичною загрозою. Вони успішно пройшли через територію РФ, але як тільки опинилися на території України – спрацювали правоохоронці і їх затримали.

Загалом було затримано 4 групи іноземців, які планували нелегально потрапити до ЄС. За попередніми даними, більшість із них – вихідці з Афганістану, повідомляє прес-служба СБУ.

Маршрут нелегалів проходив через територію РФ. Звідти вони організованими групами мали перетнути держкордон України поза встановленими пунктами пропуску. Потім організатори схеми «гарантували» іноземцям транзитне переправлення до Євросоюзу.

Співробітники СБУ викрили першу групу нелегалів на «перевалочній» квартирі у Сєвєродонецьку, другу – на спробі прихованого переміщення через територію регіону.

Інших нелегалів правоохоронці затримали у прикордонних районах Луганщини. Загалом затримано 35 іноземців.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності осіб, причетних до організації підпільного трафіку.

Вирішується питання щодо примусового повернення іноземців до країни походження.