Дар’я Білодід виборола першу медаль для нашої олімпійської збірної в Токіо

Українська спортменка Дар’я Білодід виборола першу медаль для нашої олімпійської збірної в Токіо. Вона здобула “бронзу” в змаганнях з дзюдо.

Японка Фуна Тонакі здолала українку в складній боротьбі за участь у головному фінальному поєдинку. Однак Дар’я залишила за собою право змагатися за “бронзову” медаль.

У вирішальному поєдинку Білодід здолала представницю Ізраїля.

“Є перша медаль у Токіо-2020! Українська дзюдоїстка Дар’я Білодід перемагає Ширу Рішоні з Ізраїлю і до звання чемпіонки світу, Європи та Європейських ігор додає бронзу Олімпіади. Вітаємо спортсменку, її тренерів Світлану Кузнецову та Геннадія Білодіда, а також всю Україну”, – зазначили в НОК України.

В результаті перемогу у змаганнях з дзюдо серед жінок (до 48 кг) отримала представниця Косово Дістрія Краснікі, “срібло” у японки Фуни Тонакі, а “бронзу”, крім Білодід, отримала ще й представниця Монголії Уранцецег Мунхбат.

Президент Володимир Зеленський привітав Білодід з важливою для України дебютною перемогою.

“Вітаю Дар’ю Білодід зі здобуттям бронзової медалі на Олімпійських іграх в Токіо! Вірю, що ця нагорода покладе гарний початок успіхам українських олімпійців на змаганнях! Пишаємося наполегливістю Дар’ї! Твоє олімпійське “золото” ще попереду!”, – написав Зеленський в Twitter.