МЗС закликає українців утриматись від відвідування Туреччини

Міністерство закордонних справ (МЗС) закликає українських громадян утриматись від відвідування охоплених пожежею регіонів на Середземноморському узбережжі Туреччини.

Пожары в Турции: горит Мармария, Анталия и Бодрум - подробности (видео) -  Турецкий Мармарис оказался в огне: пожар за день увеличился в три раза,  весь курорт в дыму - новости NEWSONEUA.TV | NEWSONE

Як йдеться у рекомендаціях МЗС, 28 липня аномально високими температурами повітря були спровоковані й розповсюдились лісові пожежі в південно-західних регіонах Туреччини з високою концентрацією туристичних об’єктів, зокрема провінціях Анталія, Адана, Мерсін та Мугла, які є популярними напрямками для відпочинку українських туристів.

Зазначається, що до боротьби з пожежами залучені всі наявні протипожежні ресурси Туреччини.

“Є жертви серед місцевого населення, постраждали і перебувають під загрозою окремі об’єкти туристичної інфраструктури в містах Бодрум, Мармаріс тощо. З урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації закликаємо громадян України утриматися від поїздок до уражених стихією регіонів”, – наголосили дипломати.

У разі виникнення загрози життю та здоров’ю МЗС радить звертатися на “гарячі лінії” консульства України в Анталії +90 554 169 96 60 та посольства України в Туреччині +90 539 550 98 98, +90 312 442 15 93.