Команда Кобіна вирвала перемогу у Олександрії

Для «Миная» це був перший матч в Прем’єр-Лізі в новому сезоні.

І, чесно кажучи, складно було передбачити, якими постануть господарі поля перед своїми вболівальниками після численних змін у складі. Успішне повернення Миная. Команда Кобіна вирвала перемогу у Олександрії«Олександрія» теж змінилася у порівнянні з тією командою, яка завершувала попередній чемпіонат. Проте, тиждень тому підопічні Юрія Гури в гостях зуміли завдати поразки чинному бронзовому призеру і учаснику Ліги Європи сезону 2021-2022 років луганської «Зорі» з рахунком 1:0.

До речі, наставник гостей зробив всього лише одну заміну, якщо брати до уваги переможний матч у Запоріжжі. Замість Одарюка в основі з’явився Шастал. У Василя Кобіна більше половини гравців стартового складу були дебютантами клубу.

Вже на третій хвилині один з новачків «Миная» Білоног пробив головою з близької відстані, але неточно. «Олександрія» тут же відповіла не надто небезпечним ударом Ковальця зі штрафного, після якого Кучер легко забрав м’яч у руки. Далі суперники стали грати практично без воріт, втім досить жорстко і навіть грубо. В результаті, вже на 12-й хвилині вони мали в пасиві по одній жовтої картки.

Поступово футболісти із Закарпаття заволоділи ігровою перевагою і частіше, ніж опоненти, стали проводити атаки. А ось з ударами по воротах і раніше були проблеми. Тільки на 29-й хвилині Книш пробив зі штрафного, проте м’яч пролетів повз ціль. Через дев’ять хвилин Ковалець також завдав неточного удару. І вже перед самою перервою команди обмінялися схожими моментами.

Спершу на 41-й хвилині Бабогло зробив досить видовищний рейд з м’ячем, завершивши його ударом – круглий пролетів поруч зі штангою. Потім за дві хвилини біля протилежних воріт вдався прохід Білоногу. Цього разу м’яч зачепив ногу захисника і вилетів на кутовий. І після подачі з кута поля, Селезньов ефектно пробив під поперечину. Білик опинився на місці і забрав м’яч в руки.

Друга половина зустрічі розпочалася з небезпечного випаду гостей, де на вістрі атаки опинилися два гравці, що вийшли на заміну. На 47-й хвилині Одарюк прекрасним пасом вивів до воріт «Миная» Спінеллі і той, не довго думаючи, наніс удар в дальній кут. М’яч зовсім трохи розминувся зі штангою. Через дві хвилини вже Білоног пробив з меж штрафного майданчика, але на шляху м’яча опинився Бабогло, який відвів загрозу.

Гра пішла значно веселіше, ніж в першому таймі. Так, на 55-й хвилині Спінеллі наважився на удар здалеку, але м’яч пролетів повз ворота. Через хвилину після передачі Цурикова з лівого флангу італійський легіонер «Олександрії» трохи не дотягнувся до м’яча на лінії воротарського майданчика. А ще чза хвилину міг вже забивати Селезньов. Передачу зліва йому виконав Багайоко і Євген завдав удар головою метрів з п’яти. Але і цього разу м’яч у ворота не влучив.

Реальний шанс вивести свою команду вперед на 75-й хвилині мав Одарюк. Він прийняв м’яч в центрі штрафного майданчика і другим дотиком несподівано пробив в правий від себе кут воріт. Тільки блискуча гра на «стрічці» Кучера врятувала господарів поля від пропущеного гола.

Кінцівка матчу пройшла в обопільних атаках. Забити хотіли і намагалися обидві команди. Але до останньої хвилини основного часу це їм не вдавалося. І все ж на 90-й хвилині Вишневський, який вийшов на заміну наприкінці другого тайму, встиг першим на добивання і з близької відстані увігнав м’яч у правий верхній кут воріт.

Ось так «Минай» відсвяткував повернення в Прем’єр-Лігу і здобув важливі для себе три очка.

«Минай» – «Олександрія» – 1:0

Вишневський (90)

Петрусенко (4), Селезньов (у перерві), Багайоко (73) – Шастал (12), Третьяков (39), Бабогло (45), Одарюк (60)

«Минай»: Кучер, Багайоко, Горін, Векляк, Лиховідько, Книш (Гончар, 58), Хахльов (Месхі, 70), Петрусенко, Кулієв (Байдал, 78), Білоног (Вишневський, 78), Селезньов (Ахмедзаде, 70).

«Олександрія»: Білик, Цуріков, Дубра, Бабогло, Мірошниченко, Демченко, Ковалець (Новіков, 85), Калюжний (Дришлюк, 64), Третьяков (Кожушко, 71), Шастал (Одарюк, 46), Устименко (Спінеллі, 46).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Стадіон «Авангард» (Ужгород)