Кулеба і Єрмак у Вашингтоні готують зустріч президентів України і США

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава Офісу президента Андрій Єрмак прибули у Вашингтон.

Вони мають підготувати офіційний візит українського президента Володимира Зеленського в США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Дмитра Кулебу у Facebook.

“Сьогодні ми з Андрієм Єрмаком у Вашингтоні для підготовки першого офіційного візиту президента України Володимира Зеленський до Вашингтона на запрошення президента США Джозефа Байдена, який відбудеться вже 30 серпня”, – повідомив Кулеба.

За його словами, перша зустріч запланована на 8 ранку. Плануються зустрічі з радником президента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном, Держсекретарем Ентоні Блінкеном, сенаторами та американськими аналітиками.

“Станом на зараз президент України є другим після канцлера Німеччини лідером з Європи, який відвідає США на запрошення президента Байдена”, – зазначив Кулеба.

Він також стверджує, що у президентів є “низка великих тем”.

“Але якими б вони не були, не буде жодних “підвищених тонів” або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над вирішенням складних проблем безпеки і процвітання України, Європи та євроатлантичного простору”, – додає глава МЗС України.

На думку Кулеби, важливим є те, що візит Зеленського відбудеться відразу після “наймасштабнішої в історії України міжнародної події” – установчого саміту Кримської платформи.