У Збройних силах Казахстану почалася раптова перевірка військ для аналізу боєготовності

Міністерство оборони Казахстану приступило до раптової перевірки військ, яке дозволить проаналізувати стан їх боєготовності.

Про це повідомила в п’ятницю прес-служба відомства.

“У Збройних силах почалася раптова перевірка військ. У світлі реалізації доручень президента країни Касим-Жомарта Токаєва, позначених в посланні народу Казахстану від 1 вересня 2021 року, а також на колегії Міністерства оборони в листопаді 2020 року, ряд військових частин регіональних командувань, десантно-штурмових військ, Військово-Морських сил, Військово-Повітряних сил підняті по тривозі для перевірки боєготовності”, – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, військам віддані розпорядження щодо перекидання в інші регіони країни.

Місцевим органам військового управління дано вказівки здійснити призов окремих військовозобов’язаних із запасу. “Певній кількості громадян вручені повістки, відповідно до яких вони повинні прибути на збірні пункти для укомплектування військових частин. Цим перевіряються можливості по мобілізації військово-навченого резерву. Після прибуття в зазначені райони війська виконають навчально-бойові завдання, зміст яких буде доведено до них додатково”, – уточнили в прес-службі.