Петраков: нам потрібно вигравати у Франції

Головний тренер збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію напередодні домашнього матчу відбору на чемпіонат світу-2022 проти Франції (субота, 4 вересня).

– Хто замінить Олександра Зінченка в матчі з Францією? І наскільки болючою є ця втрата для команди?
– Зінченка є кому замінити. Перебори карток зараз підуть у всіх командах, все будуть пропускати матчі. Ким саме ми його замінимо – завтра побачите.

– Що ви сказали команді після гри з Казахстаном?
– Сказав команді, що все попереду. Треба не засмучуватися, грати далі. Треба вигравати у Франції.

– У матчі з Казахстаном ви замінили Романа Яремчука тому, що він погано почувався після щеплення. Як він почувається зараз?
– Я говорив з ним, все добре. Він готовий грати завтра в повну силу.

– Зубков, Харатін і Степаненко не змогли взяти участь в попередньому матчі. В якому стані вони зараз? Чи можу вони вийти з перших хвилин проти Франції?
– Зможуть вийти. Степаненко відчуває себе добре, тренується на повну силу. Він буде завтра грати. Те ж саме стосується і Зубкова. Харатін теж відчуває себе добре, він підписав контракт з «Легією», у нього все добре, завтра побачимо.

– Багато стріл після матчу з Казахстаном полетіло в Олександра Караваєва. Який його психологічний стан зараз?
– Так, стріл було багато. Футбол – командний вид спорту, всі помиляються. Запам’ятайте, в футболі до взяття воріт завжди призводить ланцюг помилок. Він багато відіграв за збірну, багато допоміг. Все буває в футболі, команда йому теж допомогла, щоб він відійшов. Ми на нього розраховуємо і рухаємося далі.

– Чи боїться Україна грати з Францією, з огляду на те, що Мбаппе не буде, а Франція не виграє вже чотири матчі?
– Ми теж вже багато матчів не можемо перемогти. А Мбаппе – це дуже хороший гравець, зірка світового рівня. Я думаю, що у Франції є ким його замінити.

– Як команда відреагувала на ваші гострі слова після матчу?
– Я нічого такого не сказав. Підбадьорив їх, сказав, що попереду ще Франція. Не треба нікого боятися, вони такі ж люди, як і ми.

– У чому різниця між вашою нинішньою роботою і роботою з молоддю? Ви відкрили для себе щось нове як тренер за останні тижні?
– Різниця є, я це вже побачив. Молоді хлопці слухали мене з відкритим ротом, тут потрібен інший підхід, вони вже титуловані гравці. Я багато з ними спілкуюся, вони мені багато допомагають, особливо такі досвідчені, як П’ятов, Ярмоленко.

– В останніх матчах збірній не вистачає свіжості і витривалості на 90 хвилин. Що з цим робити?
– Так, я теж побачив, що не вистачає свіжості. Зараз все по-іншому. Багато хлопців грали ще 28-го, 29-го числа, потім переліт, штучне поле. Я сам побачив, що після 70-ї хвилини команда втомилася, перший тайм грали дуже добре, все виконували.

Джерело: Sport.ua