Правоохоронці викрили шахрайський колл-центр з мільйонним обігом

Харківські поліцейські припинили діяльність шахрайського колл-центру з місячним обігом в три мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

За даними слідства, організував діяльність центру 32-річний житель Запоріжжя. Його працівники – 15 осіб – у віці від 28-ми до 49-ти років, представляючись співробітниками виконавчої служби, державного казначейства або банківських установ, отримували персональні дані фізичних осіб про банківські картки та рахунки – реквізити і CVV-код. Для цього вони використовували психологічні методи впливу і діяли за підготовленою інструкцією. Також користувалися програмою заміни телефонного номера, щоб замаскувати свою діяльність. Клієнтські бази даних зловмисники скуповували в DarkNet.

Отримані шахрайським шляхом кошти переводили на електронні гаманці, картки підконтрольних осіб, а також переводили в криптовалюту, яку в подальшому конвертували в готівку на території України.

За результатами проведення санкціонованих обшуків були вилучені чорнові записи, 55 мобільних телефонів, більше 100 сім-карт операторів мобільного зв’язку та банківські картки.

Вирішується питання про затримання організатора та його спільників і повідомлення їм про підозру в шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК).

Фігурантам загрожує позбавлення волі на термін від 5-ти до 12-ти років з конфіскацією майна.