Марсохід передав на Землю нову панораму Червоної планети

Китайський марсохід Zhurong створив чудову нову панораму свого місця перебування в Утопії планіти, щоб відзначити 100 днів активності на Червоній планеті.

Ця робота виконана під час підготовки марсохода до його перебування в безпечному режимі.

Шестиколісний марсохід на сонячній енергії здолав 1 064 метри з моменту виходу на поверхню Марса 22 травня. Але з середини вересня і до кінця жовтня марсохід і його супутник Tianwen-1, що знаходиться на орбіті, будуть перебувати в безпечному режимі, оскільки заряджені частинки Сонця заважатимуть їх зв’язку з Землею, повідомляє сайт space.com.

Готуючись до «перепочинку», Zhurong зупинився, щоб гарненько роздивитися довкола за допомогою своєї панорамної камери. Отримане зображення показує марсохід, його сонячні батареї і антену поряд з дюною – тип об’єкта, який вчені місії прагнуть проаналізувати. На горизонті панорами можна побачити ряд далеких деталей, в тому числі, над антеною, зворотний удар від приземлення марсохода в травні.

З моменту приземлення 14 травня і виходу на поверхню через тиждень, Чжуронг рухався на південь від своєї посадкової платформи, аналізуючи різні скелі, дюни та інші об’єкти.

Орбітальний апарат Tianwen-1, на якому Zhurong відправився на Марс, знаходиться на орбіті, так що він проходить над марсоходом один раз в день для передачі даних в центр управління польотами в Китаї.