Глава Мін’юсту з’ясує, співробітникам яких українських ЗМІ видають зарплату в конвертах

Міністр юстиції Денис Малюська виступив з ідеєю зібрати глав українських ключових медіа і дізнатися, чи виплачують ті своїм працівникам зарплату в конвертах.

Про це він сказав у суботу, 11 вересня, під час виступу на форумі YES, коли відповідав на питання голови наглядової ради групи StarLightMedia Олени Франчук, яка зазначила, що багато українських ЗМІ мають гарний прибуток і справно платять податки.

“Я б хотів запропонувати зібрати глав українських великих ЗМІ з моєю участю і пройти на відповідному обладнанні тест, щоб зрозуміти, хто видає і приймає зарплату в конвертах, а хто – ні. Я і сам як міністр готовий прийняти в цьому участь. Більше того, дізнатися про те, хто володіє великими медіа-холдингами, чи отримали вони якісь неофіційні зарплати, що не були задекларовані”, – сказав Малюська.

Глава Мін’юсту додав, що більшість українських медіа може працювати в тіні.

“Це може бути непоганий і навіть рентабельний бізнес. Я бачу великі зарплати, які сплачуються в конвертах великим медіа-зіркам, і дуже невеликі заробітні плати, які декларуються і перевіряються податковою. Я бачу, що наші ЗМІ дуже круті. Наші ток-шоу, контент, який генерується медіа-компаніями не можна порівняти з тим, що можуть собі дозволити державні компанії. Є в цьому тіньова сторона функціонування ЗМІ в Україні”, – сказав міністр юстиції.

На його думку, медіа, які висвітлюють політичне життя, в більшості випадків мають тіньову сторону фінансування.