Завод «Одесавинпром» продали за 235 мільйонів

Фонд державного майна продав на приватизаційному аукціоні майновий комплекс заводу «Одесавинпром» за 234,9 млн грн при стартовій ціні у 65 млн грн.

Про це повідомив по завершенні торгів керівник регіонального відділення ФДМУ в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський.

«У третьому раунді приватизаційного аукціону визначились учасники №1 та №8, які найбільш завзято конкурували за можливість стати власниками 97-ми об’єктів нерухомості майнового комплексу заводу «Одесавинпром». Переможцем аукціону, врешті, визнано одного з цих конкурентів – представника ТОВ “Каплор 7”, який заплатить за виставлений лот 234,9 млн 900 тис. грн», – розповів Славський.

За його словами, «Одесавинпром» був виставлений на відкриті торги за стартовою ціною у 65 млн грн, а в ході кількагодинного аукціону, у якому брали участь 12 учасників, ціна зросла до 234,9 млн грн.

Славський також уточнив, що організатори аукціону визначили додаткові умови для покупців майнового комплексу. Зокрема, передбачено збереження профілю діяльності (виробництво виноградних вин) та соціальних гарантій протягом трьох років та укладення охоронного договору на пам’ятку архітектури (будівля Радгоспвинтресту).

У свою чергу, директор ДП “Прозорро.Продажі” Олексій Соболєв, який відстежував перебіг торгів у прямому ефірі каналу, заявив, що прозорий аукціон показав справжню ринкову ціну майнового комплексу, виставленого на приватизацію ФДМУ.

Як повідомлялося, до складу майнового комплексу «Одесавинпром» не включені одне з підвальних приміщень заводу (має статус протирадіаційного укриття, тобто є спорудою цивільного захисту і залишається державною власністю) та будівля цеху біохімічного відділення (за рішенням Господарського суду передана у 2008 році до приватної власності).

Наразі майно підприємства орендує однойменне ПрАТ «Одесавинпром», договір оренди діє до моменту переходу права власності до покупця об’єкту приватизації.