МЗС вимагає санкцій проти Росії через вибори в Криму і ОРДЛО

МЗС України висловило протест Росії через проведення виборів до Держдуми на території тимчасово окупованих Криму та Донбасу і вимагає посилити санкції проти Москви.

Про це йдеться в заяві МЗС..

Відзначається, що Київ розглядає проведення виборів на українських територіях як продовження порушень Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України.

“Залучення до голосування громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях, як і майже 1,5 млн виборців, які зараз проживають у тимчасово окупованому Криму, суттєво спотворить результати виборів до Держдуми РФ і в цілому ставлять під сумнів їх легітимність”, – йдеться в заяві.

МЗС попередило, що причетні до проведення виборів на окупованих територіях нестимуть відповідальність за українським законодавством.

“Закликаємо інші держави і міжнародні організації рішуче засудити незаконні дії РФ, чітко заявити про невизнання результатів виборів на тимчасово окупованих територіях України і нелегітимність сформованої таким чином Державної думи РФ, посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію, зокрема шляхом розширення проти неї санкцій”, – закликали в МЗС.