Регулятор США висловився проти розширення програми автопілота Tesla

Національне управління безпеки дорожнього руху США (NTSB) стурбоване наміром Tesla розширити програму автопілота Tesla, вважаючи його передчасним.

Про це в інтерв’ю The Wall Street Journal заявила нова глава регулятора Дженніфер Хоменді.

Минулого тижня Ілон Маск анонсував нову версію автопілота компанії, яку Tesla називає «можливістю повністю автономного ходу». Незважаючи на свою назву, зараз функція не є автопілотом в повному сенсі цього слова, а всього лише допомагає водіям з рухом по шосе. При цьому компанія наполягає, що водії зобов’язані не прибирати руки з керма і бути готовими втрутитися в управління в будь-який момент. Очікується, що оновлення додасть функцію, призначену для допомоги транспортним засобам в навігації по містах, розширюючи набір інструментів допомоги водієві, які були розроблені в основному для автомагістралей.

На думку пані Хоменді, сама назва функції Tesla – «вводить в оману і безвідповідальна».

«Необхідно вирішити основні проблеми безпеки, перш ніж програма буде розширена на вулиці міста і інші райони», – заявила пані Хоменді, нагадавши, що регулятор досі розслідує численні випадки ДТП за участю автомобілів Tesla, багато з яких на момент аварії експлуатувалися з включеною функцією автопілота.

Однак, на думку пані Хоменді, цього недостатньо, і регулятором варто висувати більш жорсткі вимоги до програм автопілота і автоконцерну.