Росія проводить військові навчання на Чорному морі

Майже 20 кораблів і суден забезпечення Чорноморського флоту Росії вийшли в море з пунктів базування в Севастополі і Новоросійську для проведення навчань із виконанням ракетних і артилерійських стрільб.

Про це повідомляє Міноборони РФ.

“У заході задіяно ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, нейтральні сили Флоту, допоміжні і рятувальні судна, літаки й вертольоти”, – йдеться в повідомленні.

Відзначено, що на морських полігонах екіпажі кораблів виконають ракетні й артилерійські стрільби в складі різнорідних тактичних груп, проведуть комплекс навчань із ведення морського бою, пошуку і знищення підводного човна, виявлення та нанесення удару по береговому командному пункту, а також з відбиття атаки умовного противника з повітря.

За словами військових, у навчаннях корабельних сил задіють літаки і вертольоти морської авіації та протиповітряної оборони Чорноморського флоту. Стежити за діями учасників навчання будуть за допомогою безпілотників, додали в ЧФ.

Також у понеділок стало відомо, що зенітні ракетно-гарматні комплекси Панцир-С відпрацювали на Керченському півострові знищення крилатих ракет.

“Цілі було змодельовано в електронний спосіб, водночас параметри швидкості польоту й висоти були різними, що ускладнювало завдання, з яким розрахунки ЗРПК Панцир-С успішно впоралися”, – запевнили російські військові.