У ВР зняли з порядку денного скандальний законопроект 5600 про податкові зміни

Депутати від фракції “Слуги народу” знімають сьогодні з порядку денного скандальний законопроект 5600 про податкові зміни. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Депутат також заявив, що “слуги” чергують біля трибуни ВР, щоб не допустити блокування.

“Підтягнули Вірастюка. Тепер зрозуміло, навіщо його так відчайдушно пропихували в парламент”, – повідомив Гончаренко.

Як повідомляє кореспондент ІА “Центр новин”, ВР не працює від 10:00 год. Депутати на прохання Віце-спікера Руслана Стефанчука пішли на перерву.

На порядку денному Ради сьогодні, 22 вересня, другим питанням заплановано розглянути законопроект № 5600 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень“, який ще називають “ресурсним”, або “податковим”.

У понеділок на засіданні Погоджувальної ради депутати проголосували за питання включення до порядку денного законопроектів № 5599 щодо олігархів та № 5600 про наповнення бюджету. Обидва законопроекти вже пройшли профільні комітети перед другим читанням.

Водночас, стало відомо, що “слуги народу” пропонують застосування нової “спецпроцедури” з розгляду поправок до законопроектів №№ 5599 та 5600.