Венедіктова розповіла про хід розслідування щодо нападу на Шефіра

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра проводили професіонали, і швидко їх знайти не вийде.

Про це Венедіктова сказала в ефірі каналу Україна 24.

“Чи можливо затримати злочинця за дві-три доби? Тут не йде рахунок на години, тому що там, вибачте, простаки не працювали. У цій безпосередньо справі ми зіштовхнулися з професіоналами.

У нас відпрацювали безпосередньо на місці події експерти-криміналісти, службовий собака, відпрацювали люди, які розбираються в тому, що відбувається.

Це був добре побудований замах, і люди знали, що вони робили. Тому так швидко, судячи з професіоналізму пострілів, ми розуміємо, що це зробити неможливо (розкрити справу за гарячими слідами – ред.)”.

Також Венедіктова повідомила, що ввечері 22 вересня була спільна нарада правоохоронних органів щодо замаху на Шефіра, скоєного вранці того ж дня.

“Буде створено спільну слідчу групу. На сьогодні продовжують йти слідчо-оперативні дії”, – зазначила генпрокурор, додавши, що перші висновки можна буде робити після їхнього закінчення.

Як повідомлялося, 22 вересня під Києвом було скоєно замах на помічника президента Сергія Шефіра. В результаті обстрілу автомобіля був поранений водій, сам Шефір не постраждав.

У МВС заявили, що розглядають три основні версії замаху: в зв’язку з державною діяльністю, з метою тиску на перших осіб держави і з метою дестабілізації політичної ситуації в Україні, в тому числі – за участю спецслужб іноземних держав.