СБУ затримала банду, яка викрала доньку депутата і вимагала за це гроші

Співробітники СБУ знешкодили злочинне угруповання, яке займалося викраденням людей і вимаганням грошей за їхнє звільнення. Так, зловмисники викрали дочку депутата Полтавської облради.

Як повідомляє прес-центр СБУ, за оперативними даними, організатором “схеми” є чоловік, який зараз перебуває за ґратами. Його звинувачують у скоєнні умисного вбивства з особливою жорстокістю, тому за вироком суду він перебуває в Київському слідчому ізоляторі.

Обмеження волі не завадило зловмисникові організувати викрадення дочки полтавського бізнесмена і депутата обласної ради.

“В’язень” через інтернет знайшов того, хто погодився викрасти дитину. Йому зловмисник пообіцяв 100 тисяч доларів.

Усього ж викрадачі планували повернути дівчинку батькам за 470 тисяч доларів, які повинні були бути перераховані біткоїнах.

Дівчинку викрасти вдалося. Зловмисники подзвонили батькам і погрожували, що в разі відмови переказу грошей дитині буде загрожувати смерть.

“Незважаючи на те, що викрадачі застосовували виняткові заходи конспірації, а саме спілкувалися між собою і з батьками дівчинки виключно через Telegram-канал або приховану інтернет-мережу Даркнет, правоохоронці змогли встановити і затримати їх”, – наголосили в прес-службі.

Зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) і ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Їм обрано запобіжні заходи.

Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до цього правопорушення.