На Миколаївщині закупили неякісні електронні підручники на 16 млн

Екс-чиновниці Миколаївської ОДА та керівнику місцевого комунального підприємства оголосили підозру в розтраті 16 млн грн під час закупівлі електронних підручників для шкіл.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

За даними слідства, протягом 2017-2019 років чиновники замовили доступ до платформи сервісів електронної школи і до використання підручників і посібників в електронному вигляді для учнів шкіл області. Однак, прийняті послуги не відповідали технічним вимогам і функціональним даним. Не перевіривши ці дані, чиновники підписали документи і перерахували кошти з бюджету.

“У ході розслідування правоохоронці з’ясували, що більша частина відділів освіти області взагалі не використовували придбані електронні сервіси через їхню невідповідність навчальній програмі. Посібники в електронному вигляді були позбавлені функціоналу – не містили мультимедійних та інтерактивних функцій, що було заявлено у вимогах під час придбання, а представляли собою скановані варіанти підручників”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в результаті таких дій фігурантів бюджету області завдано збитків майже на 16 млн грн.

Чиновникам оголосили підозри за статтею про службову недбалість (ч. 2 ст. 367), а керівнику приватного товариства – за статтею про привласнення, розтрату майна (ч. 5 ст. 191) Кримінального кодексу України.