На Одещині затримали членів банди, яка викрадала людей

Співробітники СБУ затримали чотирьох учасників злочинного угруповання в Одеській області, яке залякувало, тероризувало і викрадало жителів міста Южне.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними слідства, до складу групи входили уродженці однієї із закавказьких країн із кримінальним минулим. Вони, створюючи штучні конфліктні ситуації, вимагали з постраждалих великі суми грошей і майно. Щоб змусити “жертв” заплатити, фігуранти застосовували психологічний тиск і фізичну розправу.

Як встановила СБУ, зловмисники готували викрадення місцевого жителя. Через погрози вбивством вони намагалися “вибити” з потерпілого земельну ділянку, ринкова вартість якої становить близько 200 тис. грн. Чоловіки змушували потерпілого переоформити землю на них за нібито погашення неіснуючого боргу.

Співробітники СБУ встановили місце перебування всіх учасників угруповання та затримали їх. На момент спецоперації зловмисники перевозили власника земельної ділянки в багажнику автомобіля, до нього застосовували тортури.

Наразі слідством встановлюються інші факти вимагання “боргів”. Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.