В Афганістані обіцяли допомогти авіакомпаніям у відновленні рейсів в країну

Сформований рухом “Талібан” афганський уряд готовий надати допомогу зарубіжним авіакомпаніям при відновленні їхніх рейсів в Афганістан, повідомляють в неділю західні ЗМІ.

“Оскільки проблеми в міжнародному аеропорту Кабула вирішені, і аеропорт повністю функціонує для внутрішніх і міжнародних рейсів, Ісламський Емірат Афганістану запевняє всі авіалінії будуть співпрацювати в повній мірі, – наводять ЗМІ слова представника МЗС Афганістану Абдула Кахарі Балх.

Він зазначив, що через припинення міжнародного авіасполучення з Афганістаном безліч афганців застрягли за кордоном, а інші люди позбавлені можливості подорожувати в робочих і освітніх цілях.

ЗМІ відзначають, що аеропорт постраждав під час минулої раніше евакуаційної операції західних країн. Однак потім за сприяння команд фахівців з Катару і Туреччини аеропорт відновив роботу.

В даний момент кабульського аеропорту приймає лише обмежену кількість пасажирських авіарейсів, у тому числі компанії Pakistan International Airlines, а також рейсів з гуманітарною допомогою. Однак повідомляється, що ціни на рейси набагато вище звичайного рівня. При цьому звичайне комерційне авіасполучення з аеропортом Кабула ще не відновилося.

Таліби в липні-серпні захопили одну за одною майже всі провінції Афганістану, і 15 серпня увійшли в Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані і багато членів його уряду втекли з країни.